Passie voor hardlopen.

Mijn passie is hardlopen. Het werkt echt goed voor mijn brein. Wanneer ik een tijd aan het hardlopen ben en ik beleef er weer plezier aan, dan heb ik het idee dat ik de hele wereld  aan kan. 

Ik voel me dan energiek en stralend, mijn hoofd is dan weer helemaal leeg. 

Hoewel... tegenwoordig ervaar ik het wel anders dan jaren geleden. Toen was het een soort van verslaving en ging ik bij 'weer en wind' hardlopen. 

Ik heb veel georganiseerde hardloopevenementen gelopen waaronder een aantal halve marathons. Nu voelt hardlopen als een soort verplichting en om mijn lijf een beetje in proporties te houden ;-). Maar ook heb ik wat meer last van mijn voeten. Daarvoor gebruik ik tegenwoordig  Wandelwol  zie helemaal onderaan in deze tekst wat Wandelwol is, en hoe het werkt. Het werkt echt fantastisch voor mij.

Minimaal twee keer per week spreek ik af met vriendinnen om hard te lopen. Dat is o.a. de motivatie om te lopen. De bewuste 'stok achter de deur'. Doordat ik afgesproken heb, ga ik ook gewoon.

Verder merk ik ook dat ik mijn gedachten kan laten gaan onder het hardlopen. Ik kan dingen een plek geven.

Hardlopen als therapie.

Hardlopen helpt mij dus ook om dingen te verwerken. Een soort van Therapie. Jaren geleden zijn mijn ouders overleden, mijn wereld stortte compleet in, ik was en ik voelde mij nog veel te jong om 'geen kind meer' te zijn. Wat had ik als beginnende moeder (toen 37 jaar met een dochter van 4 jaar) mijn ouders nog ontzettend nodig, het viel in één keer helemaal weg. Om mijn zinnen te verzetten liep ik vele kilometers. Mijn gedachten gingen onderweg alle kanten op. 

Nooit gedacht dat ik 16 jaar later (op dit moment) nog steeds mijn voldoening haal uit het hardlopen, al is het wel anders dan jaren geleden. Ik moet mezelf er nu iets meer toe zetten om te gaan. 

Toch kan ik terugkijken op een goed verwerkingsproces op die manier. Hardlopen heeft mij goed gedaan om die pijn, die ik had en nog steeds heb, een plek te geven. Hardlopen is mijn passie.

Medisch Pedicure Sport

Om het sporten te betrekken bij mijn praktijk, heb ik vorig jaar de opleiding tot Medisch Pedicure Sport gedaan. Super interessant en daar pluk ik, en mijn clienten,  de vruchten van. 

Goede hardloopschoenen zijn erg belangrijk om klachten aan de voeten te helpen voorkomen. Als je een tijdje aan het hardlopen bent, worden de voeten warm, de doorbloeding komt op gang. Als je op dat moment de tenen in de schoenen gaat voelen, dan weet je dat ze te klein zijn. Laat je goed adviseren en ga in de namiddag naar de winkel om hardloopschoenen te kopen. De voeten zetten uit naarmate de dag vordert, dus schoenen die in de ochtend goed zitten kunnen 'smiddags ineens toch knellen of niet zo lekker zitten.

Vele sporters weten mij inmiddels te vinden en het is elke keer een uitdaging om deze groep clienten fijn en goed te helpen zodat ze verder kunnen met sporten. Dat geeft mij echt een heel goed gevoel. 

Wandelwol

Wat is Wandelwol? Wandelwol gebruik je als je voetklachten hebt. 

Een grote groep van de bevolking kampt met obesitas, oftewel overgewicht. Een ziekte die ook invloed heeft op de voeten. Er kunnen klachten ontstaan.

De voeten worden vaak ook iets groter naarmate men ouder wordt. Doordat de stand verandert kunnen er ineens klachten ontstaan bij het lopen aan de voeten. 

Dan zou je Wandelwol kunnen gebruiken om de voetklachten te verminderen. 

Je pakt een plukje van de wol en wikkelt dit om de pijnlijke plek. De wol hecht zich aan de sok en blijft zo op de plek zitten. Het werkt echt fantastisch en is te koop in mijn praktijk.

De mensen die het inmiddels gebruiken (inclusief ikzelf) zijn enorm enthousiast. Gebruik wandelwol ook als je gaat wandelen of winkelen, of als je schoenen draagt die minder fijn zitten  In de video zie je hoe het toegepast kan worden. Heb je last van wintertenen? Ook dan kan Wandelwol verlichting geven.

Standsveranderingen van de voet kunnen ook overbelastingblessures geven, zoals problemen met de knie, het scheenbeen de enkels etc. Als dat het geval is dan het verstandig om contact op te nemen met de podotherapeut of de fysiotherapeut.

Zijn er vragen over Sportschoenen, over de bijkomende voetproblemen, of over Wandelwol (hoe te gebruiken) en/of wil je een afspraak maken? Dat kan via mijn online agenda .

Lieve groet,

Sandra

© Medisch Pedicure Sandra - Realisatie door SaffrieDesign